Din vinliste er tom.

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
Véronique Günther-Chéreau

Chateau du Coing de Saint Fiacre Comte St Hubert Muscadet 2010

Land: Frankrike

Region: Loire

Klassifikasjon: AOC

Type: Hvitvin

Druer: 100% Melon de Bourgogne

Karakteristikk: Lys strågul. Dyp og intens duft av mineraler, nøtter, jod og lime. Fyldig smak for å være Muscadet, med flott syre, stor dybde og lengde. Passer til fiske- og skalldyrsretter, lagret chèvre.

Om vinen: Tynt leirholdig og svært skifrig lag over et fundament av gneiss og glimmer. 70 år gamle vinstokker fra to av de beste parsellene på eiendommen: La Motte og Les Chapelles. Fremdeles foregår re-plantingen her ved den svært tradisjonelle metoden marcottage, det vil si ved at en lar greiner fra en plante graves ned i jorden, uten å kutte greinen av moderplanten. Den nedgravde greinen danner røtter, og ut fra disse vokser det opp en ny plante. Tradisjonell vinifikasjon, temperaturkontrollert gjæring. 16 måneder på bunnfallet. Vinen har appellasjon Muscadet de Sèvre et Maine sur lie.

Om produsenten: Véronique Günther-Chéreau har hatt sete i Château du Coing de Saint Fiacre siden 1990, hvor hun er andregenerasjons vinprodusent. Denne eiendommen har noen av de aller eldste vinmarkene i Muscadet-regionen, kjent siden romertiden. Den ligger strategisk og symbolsk til, ved møtet mellom elvene Sèvre og Maine, som nettopp har gitt navn til den klassiske og beste av Muscadets appellasjoner: Muscadet Sèvre et Maine. (Les Mer...)

Produsentens hjemmeside: www.chateau-du-coing.com

Passer til:

Fisk

Skalldyr

Ost

Inneholder sulfitter
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her
Vinmonopolpris:259.90 ink mva
Horecapris:214.94 eks mva

Vinmonopolnummer: 5065401
Utvalg Vinmonopolet: BU
Importør: Vinum
Str: 0,75 L
EPD-nr: 459230
Alkoholnivå: 12,0 %
SAP-nr: 9006044