Din vinliste er tom.

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
Felton Road

Bannockburn Chardonnay 2018

Land: New Zealand

Region: Otago

Type: Hvitvin

Druer: Chardonnay

Karakteristikk: Aromaer av sitrusblomst, knuste steiner, hvit fersken og hylleblomst. Munnen fylles med karakteristisk salt mineralitet. Delikat og fint, ikke tungt eller preget av fat eller vinmakergrep, men med en nydelig naturlig gjennomsiktighet og finesse. Det er ingen mangel på smak her, men det er eterisk - det danser på ganen, og avsluttes med stor renhet og lengde.

Om vinen: Diverse kloner av Chardonnay (Mendoza, B95, B548, UCD6) ble manuelt høstet sent i mars og tidlig i april fra vinmarkene Cornish Point og The Elms. Pressing av hele klaser, med mosten direkteført til eikefatene ved gravitasjon/uten pumping og uten at de grovere skallrestene ble fjernet. Gjæring i fransk eik (6% ny) med naturlig gjær, har gitt en vin med stor kompleksitet. Lang, komplett og naturlig malolaktisk gjæring, med kun periodisk omrøring av bunnfallet (Batonnage), og 12 mnd på det fine bunnfallet; har mildnet syren og gitt en rundere og rikere munnfølelse.

Om produsenten: Felton Road ligger i varme, nordvendte bakker med jordsmonn av gammel isbre i Bannockburn, i hjertet av Central Otago. Den moderne vingården mottar 100 % av sin frukt fra sine tre vingårder, som alle dyrkes biodynamisk og er fullstendig sertifisert av Demeter. Minimal intervensjon i vinfremstilling med slike metoder som kun naturlig gjær, ingen klaring eller filtrering, gjør det mulig å la hver vinmark uttrykke sin personlighet. Siden den første årgangen i 1997, har Felton Road fått et formidabelt verdensomspennende rykte. I 2010 var Felton Road utpekt til Grand Cru vingård i New Zealand, gitt tittelen Tipuraganga Teitei o Aotearoa. Denne Grand Cru-statusen, som for tiden bare holdes av to andre vinprodusenter, anerkjenner de fremste produsentene av Pinot Noir i New Zealand. (Les Mer...)

Produsentens hjemmeside: www.feltonroad.com

Passer til:

Skalldyr

Fisk

Lyst kjøtt

Fylde:
Friskhet:
Garvestoff:
Sødme:
Frukt:
Inneholder sulfitter
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her
Vinmonopolpris:375.00 ink mva
Horecapris:307.00 eks mva

Vinmonopolnummer: 9222101
Utvalg Vinmonopolet: BU
Importør: SR Wine
Str: 0,75 L
EPD-nr: 4637112
Alkoholnivå: 13,5 %
SAP-nr: 9051439