Din vinliste er tom.

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
Felton Road

Block 2 Chardonnay 2018

Land: New Zealand

Region: Otago

Type: Hvitvin

Druer: 1% Chardonnay

Karakteristikk: Nesen er frisk og parfymert med toner av vårblomster og sitrusblomst. Ganen er stoffrik og munnfyllende, men samtidig delikat, med kaprifolium og sitrusblomster som ligger over den vanlige friske syren. Eiken ligger svakt i bakgrunnen. Selv om vinen vil utvikle kraft over tid, vil alltid finessen og delikatessen være drivkraften. Kombinasjonen av tekstur og raffinement er et spennende motspill.

Om vinen: Blokk 2 er plassert på en mild østvendt skråning rett nord for blokk 3 i vinmarken The Elms og ble plantet i 1992. Oppbinding ved en enkelt vertikal skuddposisjon (VSP) baldakin sikrer jevn og tidlig fruktmodighet. Tynning og posisjonering av skudd, bladplukking og høsting utføres alt for hånd for å sikre optimal kvalitetsfrukt. Dekkavlinger er plantet mellom rader for å opprettholde balanse og for å forbedre jordhelsen og generell biologisk mangfold. Plantet med klonen Mendoza. Chardonnay fra blokk 2 ble ble umiddelbart etter pressing overført ved gravitasjon til fat i den nedgravde kjelleren. Gjæring med naturlig gjær i fransk eik (ingen ny eik) ble etterfulgt av en lang og fullstendig malolaktisk gjæringi løpet av våren og sommeren. Etter 17 måneder i fat ble vinen omstukket til tank for flasketapping tidlig i august . Vinen ble ikke filtrert.

Om produsenten: Felton Road ligger i varme, nordvendte bakker med jordsmonn av gammel isbre i Bannockburn, i hjertet av Central Otago. Den moderne vingården mottar 100 % av sin frukt fra sine tre vingårder, som alle dyrkes biodynamisk og er fullstendig sertifisert av Demeter. Minimal intervensjon i vinfremstilling med slike metoder som kun naturlig gjær, ingen klaring eller filtrering, gjør det mulig å la hver vinmark uttrykke sin personlighet. Siden den første årgangen i 1997, har Felton Road fått et formidabelt verdensomspennende rykte. I 2010 var Felton Road utpekt til Grand Cru vingård i New Zealand, gitt tittelen Tipuraganga Teitei o Aotearoa. Denne Grand Cru-statusen, som for tiden bare holdes av to andre vinprodusenter, anerkjenner de fremste produsentene av Pinot Noir i New Zealand. (Les Mer...)

Produsentens hjemmeside: www.feltonroad.com

Passer til:

Fisk

Lyst kjøtt

Svin

Fylde:
Friskhet:
Garvestoff:
Sødme:
Frukt:
Inneholder sulfitter
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her
Vinmonopolpris:435.00 ink mva
Horecapris:355.00 eks mva

Vinmonopolnummer: 9064301
Utvalg Vinmonopolet: BU
Importør: SR Wine
Str: 0,75 L
EPD-nr: 2238863
Alkoholnivå: 13,5 %
SAP-nr: 9051405