Din vinliste er tom.

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
Domaine Bargylus

Bargylus White 2014

Land: Syria

Region: Latakia

Klassifikasjon: Grand Vin

Type: Hvitvin

Druer: 55% Chardonnay 45% Sauvignon Blanc

Karakteristikk: Blekgul farge med lysegrønne reflekser. Elegant duftt med sitron- og blomstertoner. Smakn er ren, frisk og rund med en vakker syrebalanse. Finishen er lang og frisk.

Om vinen: Kalkstein, leire og flintstein. Manuell innhøsting og sortering. 8 måneder vinifikasjon/gjæring/oppbevaring i rustfritt stål

Om produsenten: Domaine de Bargylus består av 12 hektar vinmarker på et treforet platå i Middelhavs-provinsen Latakia, nordvest for Syria - rundt 900 meter fra åsene over landets største havn. Romerne brukte de samme frodige bakkene av det som tidligere ble kalt Bargylusfjellet - nå Jabal Ansariya - for sine egne vingårder for to årtusener siden, det samme gjorde grekerne og fønikerne. Saadéene, en kristen familie med en vinproduksjonshistorie, bestemte seg for å plante druer i Latakia i 2003, i god tid før president Bashar al-Assads blodige undertrykkelse av gatevernprotestene i regjeringen i 2011 utløste sivil konflikt. De produserte sin første årgang i 2006. Til tross for dette har ingen av brødrene fra Saadé, med base i nabolandet Beirut, satt foten på vinområdet på åtte år på grunn av risikoen for å bli kidnappet av militanter eller brigander på de stadig farligere veiene som krysser den syrisk-libanesiske grensen. Vinproduksjon i et krigsherjet land er ikke bare livstruende, det er et logistisk mareritt. Det meste av tiden brødrene er avhengige av 35 lokale arbeidere, betalte i dollar når det syriske pundet har gått gjennom gulvet. “Dette er muslimske, alawittiske og kristne familier, litt av alle. Menneskene som jobber på Bargylus er åpenlyst fordomsfri og har ingen problemer med det. Det er ikke så sjelden. De fleste ønsker å leve livet slik de gjorde før krigen, og daglige aktiviteter fortsetter så godt de kan, ”sa Karim. (Les Mer...)

Produsentens hjemmeside: http://bargylus.com/en_US/

Passer til:

Fisk

Lyst kjøtt

Grønnsaker

Fylde:
Friskhet:
Sødme:
Inneholder sulfitter
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her
Vinmonopolpris:319.90 ink mva
Horecapris:278.56 eks mva

Vinmonopolnummer: 11414801
Utvalg Vinmonopolet: BU
Importør: SR Wine
Str: 0,75 L
EPD-nr: 5495338
Alkoholnivå: 14,9 %
SAP-nr: 9063233