Din vinliste er tom.

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
Recaredo

Finca Serral del Vell Brut de Brut Gran Reserva 2011

Land: Spania

Region: Catalonia

Klassifikasjon: DO Cava Gran Reserva

Type: Musserende Vin

Druer: 51% Xarel.lo 49% Macabeu

Karakteristikk: 96 måneder på bunnfallet. Recaredo Brut de Brut er laget utelukkende med druer fra Recaredos Serral del Vell eiendom, som ligger i Bitlles Valley Highlands (fylke i Alta Penedès). Serral del Vell hillock er et hovedsakelig kalkholdig terreng i et vilt og usammenhengende landskap. Serral del Vell eiendom er preget av en jordstruktur balansert mellom forskjellige grader av jord: sand, silter og leire, med en overflod av steiner og grus.. Dette gir god drenering lar vann trenge dypt ned til vinrankenes røtter. Ingen kjemiske planteverns- eller insektmidler brukes i Recaredo sine vingårder - bare naturlig, økologisk gjødsel. Vi lar plantedekket vokse spontant mellom vinrankene. Dette dekket spiller en avgjørende rolle for å fremme biologisk mangfold, løsne jorda og regulerer vanntilgang og drenering (viktig i det tørre oppdrettssystemet vi benytter). Årgang 2007 er levende og balansert, merket av meteorologiske kontraster, med høye temperaturer og lite regn i høst og vinter måneder. Rains var uberegnelige i våren, og i mai ble det registrert et rekordfall i vingårder (155,7 l / m2). Meldug kom hardt, men de biodynamiske behandlingene vi anvendt viste seg å være svært effektiv. Til slutt, druene høstet var av høy kvalitet og i usedvanlig god Helse. Høsting gjøres helt for hånd for å opprettholde egenskaper av druene som brukes til en alderen musserende vin. • Gjennomsnittlig utbytt for Recaredo vingårder i 2007: 33,5 hl / ha

Om vinen: Vinifisering, vinfremstilling og aldring utføres utelukkende på Recaredo for å sikre streng kontroll over opprinnelsen til druer og maksimal gjennomsiktighet i produksjonsprosesser. For å forbedre strukturen og elegansen, blir alle Xarel·lo druer gjæret i eikefat. Annengangsgjæring og flaskelagring er gjort utelukkende med naturlig korkpropp, et bærekraftig, resirkulerbart materiale fra naturen, ideelt for å beholde følelsen av autentisitet og opprinnelse gjennom lagringen av Recaredo's viner. Remuage (riddling) gjøres for hånd på tradisjonelle stativer. Degorgering (kunsten å fjerne bunnfallet fra annengangsgjærngen på flaske, som etterlater vinen helt klar) gjøres for hånd uten å fryse flaskehalsen med dyktige mestere: en kunstnerisk, miljøvennlig metode.

Om produsenten: Josep Mata Capellades grunnla Cavas Recaredo i 1924, navnga domainet til ære for sin far, Recaredo Mata Figueres. Josep Mata Capellades bygget kjellerne i farens hus, i det historiske sentrum av Sant Sadurní d'Anoia. Deler av kjelleren er nå over 80 år og har blitt bevart i sin opprinnelige form. Recaredo er en pionér i produksjonen av helt tørre cavaer, i arbeid med eikefat og i lengre lagring. Cavas Recaredo forvaltes for tiden av Josep og Antoni Mata Casanovas, grunnleggerens sønner, med Ton Mata i den etterfølgende generasjonen aktivt involvert. Recaredo eier 46 hektar vinmarker i Alt Penedes-distriktet, som hovedsakelig er plantet til Xarello, Macabeu og Parellada, med mindre mengder Chardonnay, Pinot Noir og Monastrell (Mourvedre). Vindyrking på Recaredo foregår uten kunstig vanning (irrigasjon); Ingen insekts- eller plantevernmidler brukes, og bare økologisk gjødsel blir brukt når det er nødvendig; druer høstes manuelt; og produksjonen er begrenset til cavaer som er helt tørre. Gården følger strengt med et økologisk vindyrkingsregime. Vinifisering utføres utelukkende i Recaredo-kjellerne i Sant Sadurní d'Anoia. Mosten fra de eldste Xarello-vinrankene gjærer i eikefat, noe som gir struktur og større kompleksitet for langtidslagring av cava. Noe av basisvinen lagres på eik i noen måneder. Denne vinen vil bli brukt til å legge til større finesse og struktur til den endelige blandingen. På Recaredo gjør annengangsgjæringen på flasken at vinen er i kontinuerlig kontakt med bunnfallet fra gjæringen; Flaskene er stengt med 100% naturlige korkpropper. Degorgering utføres utelukkende manuelt, ved kjellerens naturlige temperatur uten frysing av flaskens hals, en prosess som gir det mest naturlige produktet. Cavaene til Recaredo er degorgert helt tørr med null dosering og alle cuvéer er vintage-datert. Recaredo er en dypt tradisjonell produsent av de fineste cavaer tilgjengelig i markedet. For å besøke kjellerne og observere produksjonen er å gå tilbake til en annen gang da håndverket, med håndlagde produkter av høyeste kvalitet var den universelt aksepterte standarden, målet som alle forsøkte å oppnå. Her er kortfattet form Recaredo-engasjementet: • Produksjon utelukkende av årgangscava. • Produksjon av helt tørre cava: "Brut Nature". • Vinifisering, produksjon og aldring 100% internt. •Lagring i flaske inne i hulene våre, med ekte korkpropper. • Manuell remuage, i tradisjonelle stativer. • Manuell degorgering uten å fryse flaskehalsen (Les Mer...)

Produsentens hjemmeside: www.recaredo.com

Passer til:

Aperitif

Skalldyr

Fisk

Fylde:
Friskhet:
Sødme:
Frukt:
Inneholder sulfitter
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her
Vinmonopolpris:399.90 ink mva
Horecapris:326.92 eks mva

Vinmonopolnummer: 7444101
Utvalg Vinmonopolet: BU
Importør: SR Wine
Str: 0,75 L
EPD-nr: 4809349
Alkoholnivå: 12,0 %
SAP-nr: 9052833