Din vinliste er tom.

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
Clos des Brusquieres

Châteauneuf du Pape 2017

Land: Frankrike

Region: Rhône Sør

Klassifikasjon: AOC

Type: Rødvin

Druer: 75% Grenache 10% Syrah 10% Mourvèdre 5% Annet

Karakteristikk: Dyp rød farge. Kompleks og intens aroma av mørke bær, pepper og kirsebær. Elegant, rund og balansert smak med flotte tanniner. Smak av krydder og mørke bær. En lang ettersmak.

Om vinen: Jordsmonnet er kalk og leire med store runde steiner (gallets). Håndplukkede druer. Snittalder på vinstokkene er 40 år med en del gamle vinstokker (over 100 år). Maserasjon i en måned. Tradisjonell vinifikasjon på sement tank. Syrah og Mourvédre er lagret på opptil 40 år gamle store fat i 3 år, mens Grenache lagres på sementtank.

Om produsenten: Clos des Brusquieres en av de mest tradisjonsrike produsentene i Châteauneuf-du-Pape appellasjonen og lager kun en cuvée basert på en blanding av 5 ulike druer. Courtil-familien har eid denne 9 hektar eiendommen i fire generasjoner. Hoveddelen av vinstokkene ligger rundt pavens slott på åsen 'Les Tresquoys'. Nåværende eier, Claude Courtil, er nevø er Henri Bonneau (en av Chateauneufs mest kjent produsenter). Claude Courtil lærte sin vinkunst av Bonneau's filosofi og benytter blant annet gamle store fat i lagringsprosessen (Les Mer...)

Passer til:

Lam og sau

Storfe

Storvilt

Fylde:
Friskhet:
Garvestoff:
Sødme:
Frukt:
Inneholder sulfitter
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her
Vinmonopolpris:339.90 ink mva
Horecapris:278.92 eks mva

Vinmonopolnummer: 4987001
Utvalg Vinmonopolet: BASIS - Kat 2
Importør: Plus Vini
Str: 0,75 L
EPD-nr: 5393517
Alkoholnivå: 15,0 %
SAP-nr: 9042543