Din vinliste er tom.

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
Felton Road

Block 5 Pinot Noir 2018

Land: New Zealand

Region: Otago

Type: Rødvin

Druer: 1% Pinot Noir

Grand Cru

Karakteristikk: Duft preget av blomster: roseblad og fioler. Smaken er dyp med flott stofflighet, og viser det store potensialet. Flott balanse mellom syre og tanniner, samtidig som den tette og konsentrerte vinen gir stor dybde. Lengden på tanniner som et ekko gjennom smakskurven indikerer at dette vil være en klassisk årgang.

Om vinen: Blokk 5 ligger på en mild nordvendt skråning i hjertet av vinmarkenThe Elms og ble plantet i 1993. Tynning og posisjonering av skudd, bladplukking og høsting utføres alt for hånd for å sikre optimal kvalitetpå frukten. Plantedekke er plantet mellom rader for å å gi bedre balanse og for å forbedre jordhelsen og det generelle biologiske mangfoldet. 25% av frukten ble beholdt som hele klaser, og resten ble ført direkte til gjæringskarene ved tyngdekraft, uten pumping. Lang pre-fermentasjon i 8-10 dager før gjæringen (ved naturlig gjær). Opp til tre pigeage daglig (manuell oppbrekking av hatten). Total maserasjon på 21-23 dager. Etter pressing blir vinen umiddelbart overført til fatkjelleren, kun ved gravitasjon. Vinen lagrer 16 måneder i fat (35% ny fransk) med to omstikkinger og ingen klaring eller filtrering, før den ble flasketappet i begynnelsen av august.

Om produsenten: Felton Road ligger i varme, nordvendte bakker med jordsmonn av gammel isbre i Bannockburn, i hjertet av Central Otago. Den moderne vingården mottar 100 % av sin frukt fra sine tre vingårder, som alle dyrkes biodynamisk og er fullstendig sertifisert av Demeter. Minimal intervensjon i vinfremstilling med slike metoder som kun naturlig gjær, ingen klaring eller filtrering, gjør det mulig å la hver vinmark uttrykke sin personlighet. Siden den første årgangen i 1997, har Felton Road fått et formidabelt verdensomspennende rykte. I 2010 var Felton Road utpekt til Grand Cru vingård i New Zealand, gitt tittelen Tipuraganga Teitei o Aotearoa. Denne Grand Cru-statusen, som for tiden bare holdes av to andre vinprodusenter, anerkjenner de fremste produsentene av Pinot Noir i New Zealand. (Les Mer...)

Produsentens hjemmeside: www.feltonroad.com

Passer til:

Lyst kjøtt

Lam og sau

Småvilt og fugl

Fylde:
Friskhet:
Garvestoff:
Sødme:
Frukt:
Inneholder sulfitter
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her
Vinmonopolpris:658.00 ink mva
Horecapris:533.40 eks mva

Vinmonopolnummer: 814001
Utvalg Vinmonopolet: BU
Importør: SR Wine
Str: 0,75 L
EPD-nr: 4540514
Alkoholnivå: 13,5 %
SAP-nr: 9051435