Din vinliste er tom.

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
Felton Road

Calvert Pinot Noir 2018

Land: New Zealand

Region: Otago

Type: Rødvin

Druer: 1% Pinot Noir

Grand Cru

Karakteristikk: En viff av elegante parfymeblomster dominerer nesen på vanlig Calvert-måte, men med større kraft i denne svært nøyaktige og attraktivt duftende årgangen. Hint av knust krydder og røde frukter åpner for en kaskade av blomster i munnen. Eterisk, sofistikert og majestetisk. Tett fokusert med sine karakteristiske finkornede og sømløse tanniner. Silkeaktig og lang.

Om vinen: Calvert Vineyard ligger på Felton Road og bare 1 km øst for The Elms Vineyard. Oppbinding ved enkelt vertikal skuddposisjon (VSP)-baldakin sikrer jevn og tidlig fruktmodning. Tynning og posisjonering av skudd, bladplukking og høsting utføres alle for hånd for å sikre optimal kvalitetsfrukt. Dekkavlinger er plantet mellom rader for å bidra til å kontrollere vinens kraft og for å forbedre jordhelsen og det generelle biologiske mangfoldet. Det unike tyngdekraftstrømmingsvinduet gjør det mulig for druene å forsiktig forsegles direkte i åpne gjæringskar uten å pumpe, med ca 25% som hele klaser. Tradisjonellgjæring med en moderat lang maserasjo har hentet god farge og tannin med betydelig smaksdybde. Denne vinen var lagret i 16 måneder i franske eikefat laget av bøkkere i Burgund. I overensstemmelse med vår ikke-intervensjonistiske tilnærming til vinfremstilling, ble denne vinen gjæret med naturlig gjær og ble ikke filtrert.

Om produsenten: Felton Road ligger i varme, nordvendte bakker med jordsmonn av gammel isbre i Bannockburn, i hjertet av Central Otago. Den moderne vingården mottar 100 % av sin frukt fra sine tre vingårder, som alle dyrkes biodynamisk og er fullstendig sertifisert av Demeter. Minimal intervensjon i vinfremstilling med slike metoder som kun naturlig gjær, ingen klaring eller filtrering, gjør det mulig å la hver vinmark uttrykke sin personlighet. Siden den første årgangen i 1997, har Felton Road fått et formidabelt verdensomspennende rykte. I 2010 var Felton Road utpekt til Grand Cru vingård i New Zealand, gitt tittelen Tipuraganga Teitei o Aotearoa. Denne Grand Cru-statusen, som for tiden bare holdes av to andre vinprodusenter, anerkjenner de fremste produsentene av Pinot Noir i New Zealand. (Les Mer...)

Produsentens hjemmeside: www.feltonroad.com

Passer til:

Lam og sau

Lyst kjøtt

Småvilt og fugl

Fylde:
Friskhet:
Garvestoff:
Sødme:
Frukt:
Inneholder sulfitter
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her
Vinmonopolpris:539.50 ink mva
Horecapris:438.60 eks mva

Vinmonopolnummer: 159601
Utvalg Vinmonopolet: BU
Importør: SR Wine
Str: 0,75 L
EPD-nr: 4540522
Alkoholnivå: 14,0 %
SAP-nr: 9051436