Din vinliste er tom.

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
Felton Road

Cornish Point Pinot Noir 2018

Land: New Zealand

Region: Otago

Type: Rødvin

Druer: Pinot Noir

Grand Cru

Karakteristikk: Fargen har en klar, dyp rød nyanse. Tiltrekkende duft av ekotisk parfymerte blomster, gammeldagse roser og fioler. Smaken viser overdådig, rik dyp frukt, men balansert i stedet for den vanlige Cornish Point lavinen. Nydelig mokka, fløyelsmyke og forførende tanniner som gir en flott og rik tekstur, en komplett vin med enestående lengde.

Om vinen: Denne vinen er fra vinmarken Cornish Point hvor nærhet til vann skaper et unikt mesoklima. Omhyggelig sommerdrift av en enkelt vertikal skuddposisjon (VSP)-baldakin sikrer jevn og tidlig fruktmodighet. Tynning og posisjonering av skudd, bladplukking og høsting utføres alt for hånd for å sikre optimal kvalitetsfrukt. Dekkavlinger er plantet mellom rader for å hjelpe til med vinbalanse og for å forbedre jordhelsen og det generelle biologiske mangfoldet. Den unike tyngdekraftstrømvinningen gjorde det mulig for druene å forsiktig forsegles direkte i åpene fgjæringskar uten å pumpe, med ca. 25% hele klaser. Tradisjonell gjæring med en moderat lang maserasjon på drueskallene har hentet god farge og tannin med betydelig smaksdybde. Denne vinen var lagret i 13 måneder i fransk eik fat produsert av bøkkere fra Burgund. I overensstemmelse med vår ikke-intervensjonistiske tilnærming til vinfremstilling, ble denne vinen gjæret med naturlig gjær og uten å bli klaret eller filtrert.

Om produsenten: Felton Road ligger i varme, nordvendte bakker med jordsmonn av gammel isbre i Bannockburn, i hjertet av Central Otago. Den moderne vingården mottar 100 % av sin frukt fra sine tre vingårder, som alle dyrkes biodynamisk og er fullstendig sertifisert av Demeter. Minimal intervensjon i vinfremstilling med slike metoder som kun naturlig gjær, ingen klaring eller filtrering, gjør det mulig å la hver vinmark uttrykke sin personlighet. Siden den første årgangen i 1997, har Felton Road fått et formidabelt verdensomspennende rykte. I 2010 var Felton Road utpekt til Grand Cru vingård i New Zealand, gitt tittelen Tipuraganga Teitei o Aotearoa. Denne Grand Cru-statusen, som for tiden bare holdes av to andre vinprodusenter, anerkjenner de fremste produsentene av Pinot Noir i New Zealand. (Les Mer...)

Produsentens hjemmeside: www.feltonroad.com

Passer til:

Lyst kjøtt

Lam og sau

Småvilt og fugl

Fylde:
Friskhet:
Garvestoff:
Sødme:
Frukt:
Inneholder sulfitter
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her
Vinmonopolpris:529.50 ink mva
Horecapris:430.59 eks mva

Vinmonopolnummer: 7821901
Utvalg Vinmonopolet: BU
Importør: SR Wine
Str: 0,75 L
EPD-nr: 4637104
Alkoholnivå: 14,0 %
SAP-nr: 9051438