Din vinliste er tom.

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
TGR Logistique

Château D'Yquem 2009

Land: Frankrike

Region: Bordeaux

Type: Søtvin

Druer: Semillon Sauvignon Blanc

Karakteristikk: Lys gylden på farge. Intens duft av konsentrert tørket gul frukt, apelsin, safran og tydelig botrytis. Nærmest eksplosiv i smak men gul frukt, tørket drue, marmelade og flott sylighet.

Om vinen: En av Frankrikes mest nitidigste vinifikasjoner. Duene høstes over flere dager og kun 100% optimale druer benyttes. Alt selekteres videre for hånd før gjæring og videre lagring på nye franske eikefat. Tappes skånsomt på flaske før vi er så heldige å kunne smake på den.

Om produsenten: Bordeaux er hovedstad i det franske departementet Gironde sørvest Frankrike. Byen ligger ved Gironde, som er en stor elvemunning der elvene Garonne og Dordogne flyter sammen. Røde viner fra Bordeaux skiller seg grovt sett i to, hvor ”left bank” er viner fra vestsiden av elven Gironde og ”right bank” er viner fra områdene til øst. Viner fra områder el. kommuner på vestsiden av elven er hovedsakelig basert på cabernet sauvignon i tillegg til merlot, cabernet franc og petit verdot. På østsiden av elven finnes mer elegante viner, med hovedvekt på merlot druen. Etter flere ukers gjæring i store fat (her brukes det enten eik, stål eller sement) blir grunnvinen i fra de enkelte drueslagene overført fra gjæringsfatene. Nå blir vinen lagt på mindre eikefat og modnet i løpet av 15 til 24 måneder avhengig av kvalitet. (Les Mer...)

Passer til:

Dessert

Ost

Fylde:
Friskhet:
Sødme:
Frukt:
Inneholder sulfitter
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her
Vinmonopolpris:2,250.00 ink mva
Horecapris:1,807.00 eks mva

Vinmonopolnummer: 7274802
Utvalg Vinmonopolet: BU
Importør: B&R Wine
Str: 0,375 L
EPD-nr: 4742128
Alkoholnivå: 14,0 %
SAP-nr: 9051109