Domaine La Soufrandière og Bret Brothers
Frankrike/Burgund
La Soufrandière og Bret Brothers er to separate, men nært tilknyttede vinprosjekter drevet av brødrene Jean-Guillaume og Jean-Philippe Bret.
La Soufrandière: Dette er familiens vingård, etablert i 1947 og lokalisert i Vinzelles i Mâconnais-regionen. Eiendommen dekker 11 hektar og er beplantet med Chardonnay og Gamay. Siden 2000 har brødrene drevet La Soufrandière med fokus på økologisk og biodynamisk dyrking, sertifisert av henholdsvis Ecocert (2003) og Demeter (2006). Vinene fra La Soufrandière er laget utelukkende av druer fra deres egne vinmarker.
Bret Brothers er en négociant-virksomhet startet av brødrene i 2001. Gjennom Bret Brothers kjøper de inn druer fra utvalgte vinbønder, hovedsakelig fra Mâconnais og Beaujolais. De stiller strenge krav til kvalitet, og alle innkjøpte druer kommer fra økologisk sertifiserte eller konverterende vinmarker med gamle vinstokker (over 40 år). Brødrene håndterer selv innhøstingen, vinifiseringen og modningen av disse vinene i deres egen kjeller, med samme omhu som for La Soufrandière.